Zpracování osobních údajů a poučení subjektu



Podmínky ochrany osobních údajů

I. Základní ustanovení

Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Eva Králová (dále jen: „správce“).
Kontaktní údaje správce jsou
adresa: Za špejcharem 654, Horoměřice, 25262

email: info@zidleprodeti.cz

telefon: 608 161 116

Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.
Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.


II. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.
Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.


III. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je
plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.
Účelem zpracování osobních údajů je
vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.
Ze strany správce dochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR. S takovým zpracováním jste poskytl/a svůj výslovný souhlas.


IV. Doba uchovávání údajů

Správce uchovává osobní údaje
po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu).
po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 3 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.
Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.


V. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

Příjemci osobních údajů jsou osoby
podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy,
zajišťující služby provozování e-shopu  a další služby v souvislosti s provozováním e-shopu,
zajišťující marketingové služby.
Správce má v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci. Příjemci osobních údajů ve třetích zemích jsou poskytovatelé mailingových služeb.


VI. Vaše práva

Za podmínek stanovených v GDPR máte
právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.
Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.


VII. Podmínky zabezpečení osobních údajů

Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě.
Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.


VIII. Závěrečná ustanovení

Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.


Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25. 5. 2018.

 

 

 

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

(dále jen Zásady)

 

 

Tento dokument obsahuje základní informace o nakládání s osobními údaji v naší firmě. V textu se dozvíte především:

-       jaké osobní údaje zpracováváme,

-       za jakým účelem a jakým způsobem zpracováváme osobní údaje,

-       komu mohou být osobní údaje předávány,

-       jak dlouho osobní údaje zpracováváme,

-       jaká máte, jako subjekt údajů, práva ve vztahu k ochraně osobních údajů.

 

V případě, že budete potřebovat kteroukoliv část textu vysvětlit, poradit anebo projednat další zpracování Vašich osobních údajů, můžete se na nás kdykoliv obrátit na e-mailové adrese info@zidleprodeti.cz

 

 

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

 

1.1 Tyto Zásady jsou zpracovány v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen Nařízení GDPR).

 

1.2 Cílem těchto Zásad je poskytnout Subjektům údajů základní informace ohledně zpracování Osobních údajů.

 

1.3 Pro potřeby těchto Zásad se rozumí:

1.3.1 správcem společnost Eva Králová, se sídlem Za špejcharem 654, Horoměřice, 25262, IČO 87708787, ŽL vydaný MČ Praha 6 dne 22.3.2011, Čj.:MCP6 029185/2011 Sp. Značka SZ MCPO29163/2011/9763 kontakt info@zidleprodeti.cz, 608 161 116(dále jen Správce),

1.3.2 subjektem údajů jste Vy, tedy fyzická osoba, o které jsou zpracovávané Osobní údaje (dále jen Subjekt údajů)

1.3.3 osobním údajem jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, identifikační číslo podnikající fyzické osoby (dále jen Osobní údaje).

 

1.4 Správce Osobních údajů tímto informuje o způsobu a rozsahu zpracování Osobních údajů, včetně rozsahu Vašich práv souvisejících se zpracováním Osobních údajů.

 

1.5 Správce je provozovatelem e-shopu a za tímto účelem provozuje e-shop zidleprodeti.cz. V rámci této činnosti jsou Správcem zpracovávány Osobní údaje:

1.5.1 v rozsahu v jakém byly poskytnuty v souvislosti s objednávkou produktů a/nebo služeb Správce, resp. v rámci jednání o uzavření smlouvy se Správcem, jakož i v souvislosti s uzavřenou smlouvou, a

1.5.2 za účelem/účely uvedenými v článku 3 těchto Zásad.

 

 

 

2. OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ A INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ

 

2.1 Na Subjekty údajů, se vztahuje zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a další příslušné právní předpisy.

 

2.2 Subjekt údajů bere na vědomí, že odesláním objednávky započne zpracovávání Osobních údajů Správcem.

 

2.3 Pokud Subjekt údajů neposkytne své Osobní údaje není možné uzavřít smlouvu se Správcem nebo mu poskytnout služby z ní vyplývající. Osobní údaje jsou v této souvislosti nezbytné pro poskytnutí konkrétní služby či produktu Správce.

 

2.4 Poskytování Osobních údajů Správci je obecně smluvní a zákonný požadavek. Ohledně poskytování Osobních údajů pro marketingové účely, což nepředstavuje plnění smluvní a zákonné povinnosti správce, je od Subjektu údajů vyžadován souhlas. Pokud jste neudělili Správci souhlas ke zpracování Osobních údajů k marketingovým účelům, neznamená to, že by Vám Správce v důsledku toho odmítnul poskytovat své služby.

 

2.5 Subjekt údajů je povinen Správci poskytnout pouze pravdivé a přesné Osobní údaje.

 

2.6 Správce vynaloží maximální úsilí, aby nedošlo k neoprávněnému zpracování Osobních údajů.

 

2.7 Osobní údaje jsou a budou zpracovávány v elektronické podobě neautomatizovaným způsobem.

 

2.8 Subjekt údajů bere na vědomí, že jeho Osobní údaje jsou uloženy v datacentrech společnosti Google LLC, Seznam, Heureka Správce využívá služby cloudového uložiště Google Disk, jejichž provoz je v souladu s evropským standardy ochrany osobních údajů.

 

2.9 Subjekt údajů bere na vědomí, že může docházet k ukládání cookies společnosti Eva Králová na jeho zařízení:

 

Označení/název cookie

funkčnost/činnost cookie

Cookies nezbytné pro základní účely a funkce webových stránek.

Soubory cookies jsou nezbytné pro správné fungování našich webových stránek,

Umožňují nám zajistit bezpečnost a efektivní zobrazování našich webových stránek

 

 

 

 

 

 

3. ÚČEL ZPRACOVÁNÍ

 

3.1 Správce zpracovává Osobní údaje pro následující účely:

 

Účel zpracování Osobních údajů

Právní titul zpracování Osobních údajů

Zajištění uzavření a následného plnění smluvního závazku mezi správcem a vámi

Splnění a uzavření smlouvy /článek 6 odst. 1 písm. B Nařízení GDPR

A z toho vyplývající další zákonné povinnosti, jako je např. doba archivace dokumentů.

Plnění právní povinnosti /článek 6 odst. 1 písm. C Nařízení GDPR – např. Zákon č. 563/1991 Sb., Občanský zákoník, zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, apod.

 

 

 

 

 

3.2 Zpracování Vašich Osobních údajů za účelem zasílání marketingových a obchodních sdělení můžete kdykoliv odmítnout a nebude to mít vliv na naše jiné vzájemné vztahy. Stačí nám poslat dopis na naši adresu/zaslat e-mail s příslušnou žádostí na info@zidleprodeti.cz nebo na jinou adresu, ze které jste od nás obdržel obchodní sdělení/zavolat na telefonní číslo 608 161 116.

 

 

4. DOBA ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

4.1 Osobní údaje budou zpracovávány po dobu jednání o uzavření smlouvy mezi Správcem a Subjektem údajů, a to za účelem uzavření smlouvy, jakož i po dobu trvání smluvního vztahu či po dobu stanovenou v souhlasu.

 

4.2 V případě uzavření smlouvy podle Obchodních podmínek Správce budou Osobní údaje zpracovávány a uchovávány po dobu následujících 36 měsíců pro případ vzniku sporu týkajícího se vztahu mezi Správcem a Subjektem údajů, a to za účelem ochrany oprávněných zájmů Správce.

 

4.3 Za účelem plnění zákonné povinnosti archivace účetních dokladů na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů budou Osobní údaje (kromě e-mailové adresy a telefonního čísla) dále zpracovávány a uchovávány po dobu 10 let počínaje rokem následujícím po roce, v němž došlo k uzavření smlouvy mezi Správcem a Subjektem údajů.

 

4.4 Po uplynutí lhůt uvedených v tomto článku Správce Osobní údaje bezpečně zlikviduje.

 

 

5. PŘÍSTUP K OSOBNÍM ÚDAJŮM

 

5.1 Vaše Osobní údaje zpracovává Správce.

 

5.2 Vaše Osobní údaje mohou být pro uvedené účely zpracování předány dalším zpracovatelům, aby uskutečnili zpracování. Mezi zpracovatele patří:

 

Zpracovatel Osobních údajů

Popis zpracovatele a zpracování, které provádí pro Správce

Účetní

Externí zpracování účetnictví

PPL

Doručení objednávky

Zásilkovna

Doručení objednávky

IT správce

Externí IT správa

Heureka

Nákupní galerie a vyhledávač

Seznam.cz, a.s.

Internetový vyhledávač

Google Ireland Limited

Internetový vyhledávač

 

Fio banka, a.s.

Akceptace platebních karet

 

 

 

 

Kategorie příjemců Osobních údajů

Popis kategorie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. PŘESHRANIČNÍ ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

6.1 Zpracování Osobních údajů se realizuje v těchto třetích zemích nebo mezinárodních organizacích: Nerealizuje

 

 

6.2 Další předávání Osobních údajů do třetích zemí nebo mezinárodním organizacím bude realizované jen v případě, že s tím bude Subjekt údajů seznámen a vyjádří s tím souhlas.

 

 

7. PRÁVA SUBJEKTU ÚDAJŮ

 

7.1 Správce pracuje s Vašimi Osobními údaji vždy tak, aby zpracování probíhalo správně a bezpečně. Práva pro Subjekt údajů jsou Vám garantována a můžete je u Správce uplatnit.

 

7.2 Svá práva může Subjekt údajů uplatnit elektronicky vyplněním a zasláním formuláře určeného k danému právu. Tyto formuláře jsou ke stažení na našich internetových stránkách: www.zidleprodeti.cz/formulare

Vyplněný formulář zašlete na e-mail: info@zidleprodeti.cz nebo na adresu Eva Králová, Za špejcharem 654, Horoměřice, 25262

 

 

7.3 Vyjádření a další informace o přijatých opatřeních budou Subjektu údajů poskytnuty co nejdříve, nejpozději do jednoho měsíce od podání jeho žádosti. Tato lhůta může být prodloužena až o dva měsíce s ohledem na složitost a počet žádostí. Správce bude Subjekt údajů informovat o případném prodloužení a důvodech, které k němu vedly.

 

7.4 Uplatnění práv poskytuje Správce bezplatně.

 

7.5 Přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací může být účtován v případě, že by žádost byla zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména pro své opakování.

 

7.6 V případě, že by se Subjekt údajů domníval, že Správce provádí zpracování jeho Osobních údajů, které je v rozporu s ochranou jeho soukromého a osobního života nebo v rozporu s příslušnými právními předpisy, zejména jsou-li Osobní údaje nepřesné s ohledem na účel jejich zpracování, může:

7.6.1 požádat Správce o vysvětlení a to e-mailem na adresu info@zidleprodeti.cz,

7.6.2 vznést námitku proti zpracování a požadovat e-mailem zaslaným na adresu info@zidleprodeti.cz, aby Správce zajistil odstranění takto vzniklého stavu (např. blokováním, provedením opravy, doplněním nebo likvidací Osobních údajů). Správce o námitce neprodleně rozhodne a informuje Subjekt údajů. Nevyhoví-li Správce námitce, má Subjekt údajů právo obrátit se přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů. Tímto ustanovením není dotčeno oprávnění Subjektu údajů obrátit se se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů přímo.

 

7.7 Právo na přístup:

7.7.1 Subjekt údajů má právo získat od Správce potvrzení, zda Osobní údaje, které se ho týkají, jsou nebo nejsou zpracovávány. Pokud jsou zpracovávány, má právo získat přístup k těmto údajů a k následujícím informacím (které jsou součástí těchto zásad ochrany osobních údajů a informační listiny):

7.7.1.1 účely zpracování,

7.7.1.2 kategorie zpracovávaných Osobních údajů,

7.7.1.3 příjemci nebo kategorie příjemců, kterým Osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, zejména příjemci ve třetích zemích nebo v mezinárodních organizacích,

7.7.1.4 plánovaná doba, po kterou budou Osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá ke stanovení této doby,

7.7.1.5 existence práva požadovat od Správce opravu nebo výmaz Osobních údajů, které se týkají Subjektu údajů, nebo omezení jejich zpracování a nebo vznést námitku proti tomuto zpracování,

7.7.1.6 právo podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je v České republice Úřad pro ochranu osobních údajů,

7.7.1.7 veškeré dostupné informace o zdroji Osobních údajů, pokud nejsou získány od Subjektu údajů,

7.7.1.8 skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, a přinejmenším v těchto případech smysluplné informace týkající se použitého postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledků takového zpracování pro Subjekt údajů.

7.7.2 Pokud se Osobní údaje předávají do třetí země nebo mezinárodní organizaci, má Subjekt údajů právo být informován o vhodných zárukách, které se vztahují na předání.

7.7.3 Subjekt údajů má právo požadovat, aby mu Správce poskytl kopii zpracovávaných Osobních údajů. Za další kopie na jeho žádost může Správce účtovat přiměřený poplatek na základě administrativních nákladů. Jestliže je žádost podána v elektronické formě, poskytnou se informace v elektronické formě, která se běžně používá, pokud Subjekt údajů nepožádá o jiný způsob. Právem získat kopii nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

 

7.8 Právo na opravu:

7.8.1 Subjekt údajů má právo požadovat, aby Správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné Osobní údaje. S přihlédnutím k účelům zpracování má Subjekt údajů právo na doplnění neúplných Osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.

 

7.9 Právo na výmaz:

7.9.1 Subjekt údajů má právo požadovat, aby Správce bez zbytečného odkladu vymazal jeho Osobní údaje a Správce má povinnost Osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazat, pokud je dán jeden z těchto důvodů:

7.9.1.1 Osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány,

7.9.1.2 Subjekt údajů odvolá souhlas a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování,

7.9.1.3 Subjekt údajů vznese námitku proti zpracování, které je prováděno na základě veřejného zájmu a výkonu veřejné moci nebo oprávněných zájmů Správce, včetně profilování, a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování,

7.9.1.4 Subjekt údajů vznese námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu,

7.9.1.5 Osobní údaje byly zpracovány protiprávně,

7.9.1.6 Osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie nebo členského státu, které se na Správce vztahuje,

7.9.1.7 Osobní údaje byly neprávem shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti dítěti.

7.9.2 Po uplynutí doby určené pro zpracování Osobních údajů maže Správce Osobní údaje vždy a automaticky. S žádostí o výmaz se může Subjekt údajů na Správce kdykoliv obrátit. Po obdržení takové žádosti Správce posoudí oprávněnost práva Subjektu údajů (Správce může mít právní povinnosti nebo oprávněný zájem pro zpracování Osobních údajů, na základě kterých může Osobní údaje dál zpracovávat) a o jeho vyřízení bude Subjekt údajů informovat.

 

7.10 Právo na omezení zpracování:

7.10.1 Subjekt údajů má právo požadovat, aby Správce omezil zpracování jeho Osobních údajů, v kterémkoli z těchto případů:

7.10.1.1 Subjekt údajů popírá přesnost Osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby Správce mohl přesnost Osobních údajů ověřit,

7.10.1.2 zpracování je protiprávní a Subjekt údajů odmítá výmaz Osobních údajů a žádá místo toho o omezení jejich použití,

7.10.1.3 Správce již Osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale Subjekt údajů je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků,

7.10.1.4 Subjekt údajů vznese námitku proti zpracování, které je prováděno na základě veřejného zájmu a výkonu veřejné moci nebo oprávněných zájmů Správce, včetně profilování, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody Správce převažují nad oprávněnými důvody Subjektu údajů.

7.10.2 Pokud bylo zpracování omezeno, mohou být tyto Osobní údaje, s výjimkou jejich uložení, zpracovány pouze se souhlasem Subjektu údajů, nebo z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků, z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu Unie nebo některého členského státu.

7.10.3 Pokud má být omezení zpracování Osobních údajů Subjektu údajů zrušeno, bude o tom předem informováni ze strany Správce.

 

7.11 Právo na přenositelnost:

7.11.1 Subjekt údajů má právo získat Osobní údaje, které se ho týkají a které byly poskytnuty Správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, aniž by tomu Správce, kterému byly Osobní údaje poskytnuty, bránil, a to v případě, že:

7.11.1.1 zpracování je založeno na souhlasu nebo na smlouvě, a zároveň

7.11.1.2 zpracování se provádí automatizovaně.

7.11.2 Při výkonu tohoto práva může Subjekt údajů od Správce požadovat, aby byly Osobní údaje předány přímo jedním Správcem druhému správci, pokud je to technicky proveditelné.

7.11.3 Toto právo nelze uplatnit, pokud je zpracování nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je Správce pověřen.

 

7.12 Právo vznést námitku:

7.12.1 Subjekt údajů má právo kdykoli vznést námitku proti zpracování jeho Osobních údajů, které jsou zpracovávány na základě veřejného zájmu a výkonu veřejné moci nebo oprávněných zájmů Správce, včetně profilování. Správce Osobní údaje dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad zájmy nebo právy a svobodami Subjektu údajů, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

7.12.2 Pokud se Osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, má Subjekt údajů právo vznést kdykoli námitku proti zpracování jeho Osobních údajů pro tento marketing, což zahrnuje i profilování, pokud se týká tohoto přímého marketingu.

7.12.3 Pokud jsou Osobní údaje Subjektu údajů zpracovávány pro účely vědeckého či historického výzkumu nebo pro statistické účely, má Subjekt údajů právo, z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace, vznést námitku proti zpracování jeho Osobních údajů. To neplatí v případě, že je zpracování nezbytné pro splnění úkolu prováděného z důvodů veřejného zájmu.

7.12.4 Podle požadavků v Nařízení GDPR, bylo toto právo výslovně zmíněno a je uvedeno zřetelně a odděleně od jakýchkoli jiných informací.

 

7.13 Právo nebýt předmětem automatizovaného rozhodování, včetně profilování:

7.13.1 Subjekt údajů má právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které má pro něj právní účinky nebo se ho obdobným způsobem významně dotýká.

7.13.2 Právo nelze využít v případech, kdy je rozhodnutí:

7.13.2.1 nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy,

7.13.2.2 povoleno právem Unie nebo členského státu, které se na Správce vztahuje a které rovněž stanoví vhodná opatření zajišťující ochranu práv a svobod a oprávněných zájmů Subjektu údajů,

7.13.2.3 založeno na výslovném souhlasu Subjektu údajů.

7.13.3 Pokud je zpracování Osobních údajů založeno na smlouvě nebo výslovném souhlasu, provede Správce údajů vhodná opatření na ochranu práv a svobod a oprávněných zájmů Subjektu údajů, alespoň práva na lidský zásah ze strany Správce, práva vyjádřit svůj názor, práva získat vysvětlení o učiněném rozhodnutí a práva napadnout rozhodnutí.

 

7.14 Právo odvolat souhlas:

7.14.1 Subjekt údajů má právo udělený souhlas (nebo výslovný souhlas) se zpracováním Osobních údajů kdykoliv odvolat. Odvolání je možné provést pomocí:

7.14.1.1 formuláře uvedeného v souborech ke stažení na našich internetových stránkách www.zidleprodeti.cz

7.14.1.2 odškrtnutím políčka,

7.14.1.3 zasláním odvolání souhlasu na adresu sídla Správce,

 

7.15 Právo podat stížnost u dozorového úřadu:

7.15.1 Subjekt údajů má právo podat stížnost u některého dozorového úřadu, zejména v členském státě svého obvyklého bydliště, místa výkonu zaměstnání nebo místa, kde došlo k údajnému porušení, pokud se Subjekt údajů domnívá, že zpracováním jeho Osobních údajů je porušeno Nařízení GDPR.

7.15.2 Dozorovým úřadem je v České republice Úřad na ochranu osobních údajů, který je možné kontaktovat na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, telefonním čísle +420 234 665 111 (ústředna) nebo e-mailu posta@uoou.cz. Další informace získáte na adrese https://www.uoou.cz/.

 

 

8. AUTOMATIZOVANÉ ROZHODOVÁNÍ

 

8.1 Zpracování Osobních údajů nezahrnuje profilování.

 

8.2 Zpracování Osobních údajů nezahrnuje automatizované rozhodování.

 

8.3 Osobní údaje jsou automaticky vyhodnocovány, a můžou být využívány k profilaci nebo automatickému rozhodování v oblasti marketingových aktivit Správce. Správce při tom používá následujících metod:

8.3.1 analýza aktivit Subjektu údajů na webových stránkách Správce.

 

8.4 V důsledku těchto aktivit Správce bude chování Subjektu údajů mapováno a vyhodnocováno, což představuje určitý zásah do jeho soukromí. Toto vyhodnocování však přispívá k tomu, aby Subjektu údajů byly zasílány jen takové reklamní a další nabídky, které by mohly být vhodné a zajímavé vzhledem k výsledkům provedeného vyhodnocování.

 

 

9. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ

 

8.1 Veškeré právní vztahy vznikající v souvislosti se zpracováváním Osobních údajů se řídí právním řádem České republiky, a to bez ohledu na to, odkud byl přístup k nim realizován. K řešení případných sporů vzniklých v souvislosti s ochranou soukromí mezi Subjektem údajů a Správcem jsou příslušné české soudy.

 

8.2 Subjekty údajů, kteří prostřednictvím registračního formuláře poskytnou své Osobní údaje za účelem uzavření smlouvy se Správcem či poskytnou souhlas se zpracováním Osobních údajů tak činí dobrovolně, svým jménem a Správce jejich činnost nijak neřídí.

 

8.3 Znění Zásad může Správce změnit či doplňovat. O každé takové změně Správce informuje Subjekty údajů e-mailem nejméně 30 dnů před nabytím účinnosti změn.

 

8.4 Tyto Zásady jsou účinné od 25.5.2018

 

 

 

 

 

 

 

ODVOLÁNÍ SOUHLASU

 

Zasláním vyplněného formuláře na adresu Za špejcharem 654, Horoměřice, 25262 nebo e-mail info@zidleprodeti.cz dojde k odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů, který byl v minulosti udělen.

 

Já, níže podepsaný/á …………………, datem narození …………………, trvale bytem …………………, ve smyslu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů) tímto

 

odvolávám souhlas se zpracováním osobních údajů, který byl udělen

 

správci osobních údajů, kterým je společnost Eva Králová, se sídlem Za špejcharem 654, Horoměřice, 25262, IČO 87708787, ŽL vydala MČ Praha 6 dne 22.3.2011. Čj.: MCP6 029185/2011/2011 Sp. Značka: SZ MCP029163/2011/9763(dále jen správce).

 

Žádám, aby správce, již dále nezpracovával mé osobní údaje a provedl kompletní výmaz mých osobních údajů, které zpracovává, nebo které jsou na jeho pokyn zpracovávány a poskytovány třetím stranám.

 

Žádám o potvrzení, že mé osobní údaje již nejsou správcem zpracovávány a provedl jejich výmaz na adresu ………………… nebo e-mail ………………….

 

Děkuji.

 

 

Podpis     …………………

 

Dne          …………………